Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست، ابراهیم بهادرانی مشاور رئیس اتاق بازرگانی تهران با اشاره به نقش کلیدی بانک مرکزی در تعیین نرخ ارز در کشور، اظهار کرد: بانک مرکزی به عنوان متولی ارز مسئولیت تعیین نرخ ارز و مدیریت عرضه و تقاضا را دارد و افزایش نرخ ارز در چند ماه گذشته ناشی از کاهش عرضه ارز توسط بانک مرکزی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
مشاور رئیس اتاق بازرگانی تهران با اشاره به افزایش تقاضا در ماه گذشته، بیان کرد: ماه گذشته تعدادی از کالا‌هایی که ارز مبادلاتی دریافت می‌کردند از لیست ارز مبادلاتی حذف شدند و واردکنندگان این اجناس برای تأمین ارز به بازار رجوع کردند که افزایش تقاضا را به همراه داشته و با کمبود ارز، نرخ آن سیری صعودی را طی کرده است.
 
وی با تأکید بر اثرگذاری تنش‌های سیاسی بر بازار، اذعان کرد: مسائل اقتصادی در کشور در بسیاری از مواقع زیر سایه مسائل سیاسی قرار می‌گیرد به طوری که تنش‌های برجام تأثیرات منفی بر اقتصاد داشته و نگرانی مردم از افزایش نرخ ارز، تقاضا را افزایش داده است.
 
بهادرانی با رد کردن این موضوع که افزایش نرخ دلار از جانب دولت صورت گرفته است، بیان کرد: افزایش نرخ ارز گمانه زنی در رابط با نقش دولت در این رابطه را ایجاد کرده است که دولت برای کاهش جبران کسری بودجه خود اقدام به افزایش نرخ ارز کرده است و این درحالی است که با افزایش قیمت ارز هزینه دولت افزایش خواهد یافت.
 
مشاور رئیس اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه افزایش نرخ ارز سفر‌های خارجی در شروع سال میلادی حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ تومان است، تصریح کرد:  افزایش نرخ ارز از سه ماه گذشته آغاز شده و تا هفته قبل سیر صعودی داشته است، بنابراین نمی‌توان افزایش تقاضا برای سفرهای خارجی در سال نو میلادی را   دلیل قانع کننده‌ای برای افزایش نرخ ارز دانست.
 
به گفته وی، افزایش قیمت ارز و نوسانات آن باعث می‌شود صادرکنندگان تا رسیدن به نقطه تعادل از فروش ارز خودداری کنند و عرضه ارز کاهش یابد.
 
مشاور رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: امسال تراز تجاری کشور به دلیل پیشی گرفتن واردات از صادرات منفی شد و این موضوع نشان‌دهنده این است که درخواست ارز برای واردات افزایش داشته و به میزان آن ارز وارد کشور نشده است.
 
بهادرانی در پایان با بیان اینکه بانک مرکزی توانایی مدیریت نرخ ارز را دارد، گفت: نقطه تعادل نرخ ارز در کشور بر اساس فرمول تورم خارجی منهای تورم داخلی محاسبه می‌شود که با توجه به شرایط اقتصادی و در صورت تعادل عرضه و تقاضا بین ۴۵۰۰ تومان است.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۰۵۶۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش بیش از ۱۲ درصدی تردد مسافر از پایانه های مرزی آذربایجان غربی در فروردین ماه 

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، ایرج دست نشان مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای آذربایجان غربی افزود: در فروردین ماه سال جاری در مجموع بیش از ۳۷۶ هزار مسافر ایرانی و خارجی از پایانه های مرزی استان تردد کردند که نسبت به مدت مشابه سال قبل خود که ۳۳۴ هزار و ۶۶۱ مسافر بود، رشد را نشان می دهد. 

وی با اشاره به اینکه ۲۴ ساعته شدن مرز ها تاثیر مثبتی در افزایش تردد ها و جابجایی مسافر دارد، تصریح کرد:  مجموع مسافر ایرانی و خارجی ورودی به کشور از پایانه های مرزی استان  در فروردین ماهه سال جاری ۱۹۹ هزار و ۸۰۱ مسافر و تعداد خروجی نیز ۱۶۶ هزار و ۴۸۱ مسافر است. 

دست نشان اظهار کرد: در این مدت بیشترین تردد مسافر از پایانه های مرزی استان نیز در پایانه مرزی بازرگان با بیش از ۱۲۲ هزار تردد مسافر بوده که نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل خود رشد ۴‌.۵۰ درصدی دارد. 

وی ادامه داد: پایانه مرزی رازی با بیش از ۱۱۴ هزار تردد مسافر ایرانی و خارجی در این مدت در جایگاه دوم بیشترین تردد پایانه های مرزی ۵ گانه استان را دارد. 

مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای آذربایجان غربی در خصوص تاثیر توسعه پایانه های مرزی بر پیشرفت استان نیز یاد آور شد: در صورت برخورداری پایانه‌های مرزی از توسعه و رونق مناسب می‌توانند منافع اقتصادی و اجتماعی قابل توجهی را برای کشور و استان به ارمغان آورند که این اداره‌کل در سالجاری اهتمام ویژه‌ای بر توسعه زیرساخت‌های پایانه‌های مرزی دارد.

دیگر خبرها

  • شهر قدس می‌تواند قطب مدال‌آوری ژیمناستیک کشور شود
  • چرا تعداد خانه‌های خالی در ژاپن رو به افزایش است
  • چرا خارجی خریدیم؟ / شهرداری تهران توجیه می کند یا توهین؟
  • ۳۶ هزار میلیارد تومان بودجه برای نهادهای تبلیغاتی و فرهنگی و اسلامی /۲۰۰ میلیارد تومان هزینه شروع مجلس جدید/خرج سفرهای استانی رئیسی چقدر شد؟
  • قیمت طلا به ۲۳۱۷ دلار رسید
  • افزایش بیش از ۱۲ درصدی تردد مسافر از پایانه های مرزی آذربایجان غربی در فروردین ماه 
  • رشد ۷ درصدی سهم حمل ونقل هوایی از سفرهای نوروزی!
  • تقاضا برای خدمات cip همچنان بالا است/ روزانه چند نفر از خدمات cip در ایران استفاده می‌کنند؟
  • بهره‌برداری از ۱۱۰۰ پروژه عمرانی در قالب مصوبات سفرهای استانی در دولت سیزدهم
  • بیماران و کهنسالان چشم انتظار بهار و آغوزفروشان دوره‌گرد