Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین_ محمدباقر طغیانی؛ افزایش چراغ خاموش قیمت بلیت هواپیما در روزهای اخیر، واکنش‌هایی را در پی داشته‌است. هرچند به گفته وزارت راه و شهرسازی، با دستور وزیر و تلاش سازمان هواپیمایی کشوری، افزایش قیمت بلیت هواپیما منتفی شده‌است اما ایرلاین‌ها همچنان بلیت‌های خود را به نرخ افزایش یافته می‌فروشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افزایشی که به گفته مسئولین از طرف شرکت‌های هواپیمایی بدون گرفتن مجوز از شورای عالی هواپیمایی کشوری به عنوان متولی اصلی تعیین نرخ حمل و نقل هوایی، اعمال شده‌بود. در حالی گفته می‌شود متوسط افزایش قیمت بلیط هواپیما ۴۰ درصد بوده‌است که شرکت‌های هواپیمایی دلیل این افزایش قیمت را محدودیت‌های اعمال شده ستاد کرونا می‌دانند؛ محدودیت‌هایی که اجازه استفاده بیش از ۶۰ درصد ظرفیت پروازها را به این شرکت‌ها نمی‌دهد. هرچند که به نظر می‌رسد که این محدودیت‌ها به‌ویژه در روزها و مسیرهای پرتقاضا به طور کامل رعایت نمی‌شود.

سال گذشته نیز بلیت هواپیما در دو مقطع زمانی افزایش قیمت را تجربه کرده است. بعد از افزایش قیمت بلیت در خردادماه ۹۹، اواخر مهرماه سال گذشته، دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی از افزایش نرخ پروازهای داخلی خبر داد که بر اساس این دستور العمل قرار شد تا به صورت میانگین قیمت بلیت هواپیما در مسیرهای داخلی ۵۰ تا ۸۰ درصد افزایش یابد. این انجمن با انتشار نرخنامه‌ای جدید، قیمت بلیت هواپیما را از آبان ماه افزایش داد و براساس آن، نرخ پروازهای داخلی از حداقل ۴۹۱ هزار تومان تا حداکثر دو میلیون و ۶۷۴ هزار تومان تعیین کرده‌بود.

در آن زمان، انجمن شرکت‌های هواپیمایی رعایت پروتکل‌های ستاد ملی مقابله با کرونا مبنی بر استفاده حداکثر ۶۰ درصد از ظرفیت هواپیماها به منظور رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی در کابین پرواز را یکی از دلایل افزایش قیمت بلیت هواپیما تلقی کرد. از سوی دیگر افزایش نرخ ارز و تامین تجهیزات هواپیما از دیگر دلایلی بود که به منظور افزایش قیمت بلیت ایرلاین‌ها به میان آمد. اما در آن زمان با اعتراض کمسیون عمران مجلس و وزارت راه و شهرسازی، تنها اجازه افزایش ۱۰ درصدی به شرکت‌های هواپیمایی داده شد. با این حال بسیاری از شرکت‌ها قیمت‌های بلیت خود را تا ۶۰ درصد افزایش دادند.

حرمت الله رفیعی، رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی در گفت‌وگو با اقتصادآنلاین به تشریح وضعیت کنونی افزایش قیمت بلیت هواپیما پرداخت.

رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی در رابطه با افزایش قیمت بلیت‌های داخلی گفت: وزارت راه و رییس سازمان هواپیمایی کشوری افزایش قیمت بلیت هواپیما را غیر قانونی اعلام کردند و حتی سخنگوی هواپیمایی کشوری، قول برخورد و پیگرد قانونی با شرکت‌هایی که اقدام به افزایش نرخ بلیت هواپیما کرده‌اند را داد. وی با بیان این که ایرلاین‌ها نرخ بلیط را تعیین می‌کنند و آژانس‌های مسافرتی هیچ نقشی در آن ندارند افزود: حدود دو سال پیش سازمان هواپیمایی کشوری با هماهنگی شورای عالی هواپیمایی کشوری و کمسیون عمران مجلس تصمیم به آزاد سازی نرخ بلیت هواپیما گرفت. اما هر موقع در رابطه با افزایش نرخ‌ها اعتراضی صورت می‌گیرد، نهادها وارد ماجرا می‌شوند و شروع به قیمت گذاری می‌کنند.

رفیعی با تاکید بر این که ما همیشه مدافع مردم بوده‌ایم و موافق افزایش قیمت نیستیم، گفت: باید تکلیف مشخص شود که ما می‌خواهیم آزادسازی باشد یا می‌خواهیم قیمت گذاری انجام دهیم. این ممکن نیست که آزاد سازی انجام شود و بعد دوباره در تعیین نرخ‌ها اعمال نظر شود. باید مثل همه جای دنیا عرضه و تقاضا تعیین کننده قیمت باشند.

او در پاسخ به سوال خبرنگار اقتصاد آنلاین مبنی بر اینکه آیا اخبار شنیده شده مبنی بر عدم رعایت مقررات کرونایی  و کاهش ۴۰ درصدی ظرفیت پروازها به خاطر اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی، علی‌رغم افزایش قیمت‌ها درست است یا خیر گفت: شاید به صورت استثناء این اتفاق افتاده باشد اما با طور معمول این قانون رعایت می‌شود و خود من از نزدیک شاهد این ماجرا هستم.

بر اساس اظهارات رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی کشور، می‌توان به این نتیجه رسید که عملاً تعیین نرخ بلیت هواپیما بین آزادسازی قیمتی و قیمت گذاری دستوری سرگردان است و شاید بتوان برخی ناهماهنگی‌ها و همچنین عدم توجه شرکت‌های هواپیمایی به اخطار مسئولین به خاطر افزایش قیمت‌ها را ناشی عدم شفافیت در نحوه تعیین قیمت بلیت‌ها دانست

پربیننده ترین ترافیک سنگین در جاده فشم و محورهای کندوان و هراز تردد در محورهای برون‌ شهری ۳.۴درصد افزایش یافت هشدار رییس سازمان هواپیمایی به شرکت‌ های هواپیمایی متخلف ادامه تبانی ایرلاین‌ ها برای گرانفروشی و انتظار برای برخورد آیین نامه اجرایی مربوط به تکمیل واحدهای مسکن مهر ابلاغ شد

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بلیت هواپیما افزایش قیمت بلیت هواپیما شرکت های هواپیمایی سازمان هواپیمایی هواپیمایی کشوری افزایش نرخ شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۲۵۵۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کالکالیست: یمنی‌ها باعث گرانی خودرو در اسرائیل شدند

برای دومین بار طی سال جاری میلادی، قیمت خودرو در فلسطین اشغالی افزایش پیدا کرد که علت اصلی آن اقدامات نیروهای مسلح یمن اعلام شده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، روزنامه اقتصادی و عبری زبان کاکالیست در گزارشی اعلام کرد، نمایندگی شرکت کیا در اسرائیل برای دومین بار طی پنج ماه اخیر قیمت خودروهای خود را افزایش داد در حالی که شمار دیگری از واردکنندگان نیز همین رویه را در پیش گرفته است.

به نوشته این رسانه عبری زبان، نمایندگی این شرکت اعلام کرد به دلیل محدودیت‌‌هایی که نیروهای مسلح یمن علیه کشتی‌‌هایی که از شرق دور به سوی اسرائیل می‌آیند اعمال کرده‌اندو افزایش قابل توجه هزینه‌های حمل و نقل، قیمت محصولات این شرکت برای دومین بار طی 5 ماه اخیر افزایش پیدا کرده است.

این رسانه در خبر خود که امروز سه شنبه منتشر شد ضمن اشاره به قیمت هر یک از مدل‌های این برند خودرو سازی افزود، براساس ارزیابی موجود در صنعت خودرو، پیش بینی می‌شود طی هفته‌های آتی بقیه وارد کنندگان خودرو هم افزایش قیمت خود را اعلام کنند، تا بتوانند افزایش هزینه باربری را که پس از ممنوعیت عبور کشتی‌ها از خاور دور به اسرائیل توسط حوثی‌ها صورت گرفت، جبران شود.

کالکالیست همچنین خبر داد، یکی دیگر از علل افزایش قیمت خودرو افزایش مالیاتی است که دولت برای جبران کسری خود بر بخش خودرو اعمال کرده است.

گفتنی است اقدامات نیروهای مسلح یمن در حمایت از مردم مظلوم غزه باعث تعطیلی کامل بندر ایلات شده است، این بندر قبل از 7 اکتبر پذیرای نیمی از خودروهای وارداتی به این رژیم بود.

آماده باش یمن برای آغاز مرحله چهارم نبرد با رژیم صهیونیستیافشای جزئیات کشف شبکه جاسوسی مزدور آمریکا و اسرائیل در یمن

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سخنگوی سازمان هواپیمایی: ۷۸ فروند هواپیما و هلی‌کوپتر وارد کشور شد
  • بوئینگ ۷۳۷ شرکت هواپیمایی پارس ایر به پروازهای خراسان جنوبی پیوست
  • قیمت بلیط هواپیما تهران استانبول
  • کالکالیست: یمنی‌ها باعث گرانی خودرو در اسرائیل شدند
  • پرواز تهران - خرم‌آباد به فرودگاه مهرآباد بازگشت
  • جریمه ۷۹ میلیون دلاری شرکت هواپیمایی به خاطر فروش بلیط
  • تصمیم عربستان باعث افزایش قیمت نفت شد
  • پروازهای شرکت هواپیمایی ایران‌ایر تهران-ایلام -تهران لغو شد
  • لغو دو پرواز ایلام - تهران به علت شرایط نامساعد جوی
  • چرا چشم مردم به دیدن ۵۰ فروند هواپیمایی که دولت می‌گوید وارد کشور کرده، روشن نمی‌شود؟